- 30.11.-0001
Bratislava 12. december 2018 : Sociálne opatrenia prijaté zo strany štátu a nárast cien energií spôsobujú u slovenských spracovateľov výrazné navýšenie nákladov, čo sa v prvom kvartáli roka 2019 prejaví aj na zvýšení cien mäsa a mäsových výrobkov.
Pod nárast cien sa na úrovni výrobcov, ale aj ich dodávateľov sa podpísali hlavne zvýšenie ceny ľudskej práce (zavedenie povinných príplatkov za prácu v noci a cez víkend a zvyšovanie minimálnej mzdy) a nárast cien energií.
„Súčasné zvyšujúce sa náklady sú už pre výrobcov neudržateľné a preto je potrebné ich premietnuť aj do odberateľských cien. Navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov očakávame v rozmedzí 5 – 8 %. ,“ uvádza Eva Forrai, výkonná riaditeľka Zväzu spracovateľov mäsa.
Zväz spracovateľov mäsa je dobrovoľným združením fyzických a právnických osôb, podnikajúcich v oblasti spracovania mäsa, výroby mäsových výrobkov a/alebo v oblasti súvisiacej s touto podnikateľskou činnosťou. Členovia Zväzu sa hlásia k princípom trhovej ekonomiky, rešpektujú a dôsledne dodržiavajú pri výkone svojej činnosti právny poriadok platný na území Slovenskej republiky.
Kontakt : Eva Forrai, výkonná riaditeľka, slovmaso@gmail.com, tel : 0902 947 052